Uvodni kurs „Teorijske osnove muzikoterapije“

Teorijske osnove muzikoterapije je teorijski kurs koji se sastoji od deset predavanja koja možete slušati uživo, online, radnim danima, od 01. jula do 12. jula 2024., u terminu od 19,30- 21h. Na kursu ćete dobiti osnove infomacije o muzikoterapiji i dodirnim oblastima. Kurs je namenjen građanstvu i kandidatima zainteresovanim za edukaciju iz muzikoterapije.
Teorijske osnove muzikoterapije

Bez obzira da li planirate da učite kompletan program edukacije iz muzikoterapije ili samo njegove pojedine delove, ovaj kurs je uslov, da biste mogli nastaviti dalje. To Vam je kao mapa za orijentaciju koja će Vam pomoći da razumete šta je muzikoterapija, šta možete da očekujete i da li Vam to treba,  bilo kao usluga ili kao profesija.

Na kursu ćete se upoznati sa programima i aktivnostima koje se sprovode pod okriljem Hatoruma. 

Kurs se održava više puta godišnje, uživo i online sa ciljem da se poveća kognitivna legitimnost  muzikoterapije u zemlji i zemljama okruženja i da se smanji zloupotreba naziva muzikoterapija i muzikoterapeut, ukoliko više ljudi bude upoznato šta jeste, a šta nije muzikoterapija.  

Na kraju kursa se dobije sertifikat o ostvarenim satima,  a ti sati se uračanavaju u sate kompletnog programa, ukoliko kandidat upiše kompletam program.

U svakom slučaju, ovo je prilika da upoznate nove ljude, postavite pitanja i podelite iskustva, dobijete odgovore i mnogo informacija koje će Vam svakako otvoriti nova vrata i puteve profesionalnog i ličnog razvoja.

Molimo zainteresovane učesnike da se prijave preko office@hatorum.com a kada dobiju potvrdu sa naše strane, da uplate kotizacije izvrše do 01. juna 2024.

Program:

  1. Muzikoterapija kao profesija
  2. Istorijske osnove muzikoterapije
  3. Uloga profesionalne asocijacije u razvoju profesije
  4. Prenatalna psihologija i muzikoterapija
  5. Etnomuzikologija i muzikoterapija
  6. Muzikoterapija i društvo
  7. Muzikoterapija i srodne discipline
  8. Muzikoterapija i muzička medicina
  9. Telo i muzika
  10. Savremene tehnike muzikoterapije
Podeli ovaj članak:

Autor i predavač:

Picture of Prim. dr sci med. Ranka Radulović

Prim. dr sci med. Ranka Radulović

Psihijatar i psihoterapeut ECP, internacionalni trener i supervizor za metode muzikoterapije sa
preko trideset godina profesionalnog iskustva u kliničkim radu sa psihijatrijskim pacijentima i vankliničkom radu, gde sprovodi preventivne programe u oblasti mentalnog zdravlja..

Predavač je po pozivu i rodonačelnik novih muzikoterapijskih metoda koje se koriste u svakodnevnoj praksi. Autor je brojnih knjiga, poglavlja i stručnih radova iz oblasti psihijatrije, psihoterapije I muzikoterapije.

Zaposlena je na Klinici za psihijatriju UKCS u Beogradu, osnivač Udruženja muzikoterapeuta Srbije i direktor Hatoruma, prvog muzikoterapijskog centra u Srbiji,

Scroll to Top